Hanno Tomberg naaseb raadioeetrisse

Verni Leivak
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Tomberg
Hanno Tomberg Foto: Marina Puškar

Eesti Rahvusringhäälingu juhatuses raadio- ja teleprogrammi eest vastutav Hanno Tomberg naaseb Pekingi olümpiamängude ajal raadioeetrisse.

«Õigem oleks öelda, et olen rahvusringhäälingu (ERR) raadioprojekti juht Pekingis,» täpsustas Tomberg. Otsuse olümpiamängude raadiomeeskonnaga liituda tegi mees kaks aastat tagasi, kui ta veel juhatuse liige ei olnud.


«Küsisin selleks ka ringhäälingunõukogult kevadel luba, nii nagu kord kohustab,» ütles Tomberg.


Tegelikult polegi mehe viimasest eetrisolekust kuigi palju aega möödas – alles hiljuti toimetas ja luges ta ERRi spordiuudiseid. Lihtsalt selleks, et eelseisvate olümpiamängude ajaks end taas vormi viia. Enne ERRi juhatusse siirdumist mullu suvel võis ju Tombergi häält tihti kuulda nii uudiste- kui spordisaadetes.


«Pekingis saab minu tähtsaimaks ülesandeks tagada, et meie raadio- ja teleülekanded jõuaksid Tallinna, aga ka koordineerida meie reporterite tööd,» sõnas Tomberg.


«Kohapeal kommenteerin ise rannavõrkpalli, ujumist, kergejõustikku, aga ka teisi alasid. Kohale sõidavad neli spordireporterit, lisaks uudistetoimetaja Vallo Kelmsaar. Viie inimese peale jagame kõik spordialad ära,» rääkis Tomberg.


Et päevad tõotavad tulla töised ja pikad, teab Tomberg vägagi hästi, sest olümpiamänge on ta raadios varemgi kajastanud. Näiteks kahe aasta eest Torinos.


Seltskond on nüüdki sama, ent lisaks Kelmsaarele on kampa võetud ka üks venekeelse Raadio 4 toimetaja. Muide, ERRi ajaloos on venekeelse ajakirjaniku olümpialesaatmine esmakordne.
Kokku saadab ERR nii raadiost kui ka televisioonist Pekingisse 22 inimest. Telemeeskonda juhib Marko Kaljuveer.


«Kõige enam võlub mind raadiotöö juures vahetus. See, et saad sündmusi reaalajas vahendada. Televisioonis ju kõiki ülekandeid otse-eetris teha ei saa, osa tuleb salvestada. Raadios on võimalused, ma arvan, natuke avaramad,» sõnas Tomberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles