Haiguste levik püsib samal tasemel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köha.
Köha. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänase seisuga on end uue gripi vastu vaktsineerida lasknud 20 680 inimest, Terviseameti hinnangul on enne uut haiguslainet nüüd õige aeg seda teha.

Esimesed kaitsesüstijad on kätte saanud juba ka oma teise vaktsiinidoosi, nii et vaktsiini on kokku ära kasutatud 23 733 doosi.

«Esialgsetel andmetel püsib ülemiste hingamisteede viirushaigustesse nakatunute hulk samal tasemel võrreldes nädal varasemaga,» sõnas Terviseameti pressiesindaja Iiris Saluri. Arstid registreerisid möödunud nädala jooksul kokku 3261 uut haigestumist. Aasta esimesel nädalal oli uusi haigestumisjuhte 3279.

Saluri lisas, et eelmisel aastal oli samal perioodil haigestunuid 3900 ning see number hakkas veebruari alguses tõusma. «Nii et nüüd on õige aeg enda vaktsineerimiseks, sest praegune haigestumise tase on üpris võrdne mullusega,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles