Kohtulembene väikelinn

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loksa linnavalitsus.
Loksa linnavalitsus. Foto: Loksa linna kodulehekülg.

Loksat võib konkurentsitult pidada Eesti kõige enam tülitsevaks linnaks, mille poliitikud on pikemat aega ummistanud kohtuid kõikvõimalike hagide ja vaietega.

Mõne aasta eest tegutses Loksal kaks linnavõimu, omavalitsuse arved pankades olid külmutatud või blokeeritud ning inimestele töötasud välja maksmata. See pretsedenditu olukord oli 2007. aasta talvel jutuks isegi riigikogus, kus tollane regionaalminister Jaan Õunapuu kahetses linna lakkamatuid õigusvaidlusi.


«Eesti kõrgeim kohus, riigikohus, on teinud põhiseaduslikkuse järelevalve raames Loksa volikogu ja selle liikmesusega seoses 18 otsust, mis on kindlasti Eesti omavalitsuste kurioosne rekord. Kümneid kordi on Loksa linnaga seotud probleeme lahendanud Harju maakonna valimiskomisjon ja ka vabariigi valimiskomisjon,» rääkis Õunapuu.


Loksa linna tõttu pidi riigikogu muutma kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse mitmeid sätteid. Ka on linn olnud siseministeeriumi murelapseks.


«Nõustuda tuleb Tallinna halduskohtu tõdemusega, et sellisesse situatsiooni on Loksa linn asetanud ennast ise ja mitte keegi muu,» tõdes Õunapuu. «Valituks osutunud kohalikud poliitikud ei pea prioriteediks mitte rahva teenimise kohustust, vaid seavad esmatähtsaks kõikvõimalike vahenditega võimu saavutamise ja selle hoidmise.» (PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles