Keskerakond pärib Pevkurilt ligi miljonikroonise meeneostu kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa Viljandi osakond.
Töötukassa Viljandi osakond. Foto: Elmo Riig / Sakala

Keskerakonna fraktsiooni liikmed esitasid sotsiaalminister Hanno Pevkurile arupärimise, paludes selgitust, millistel kaalutlustel otsustas töötukassa kulutada 900 000 krooni meenete ostmisele.

Keskerakonna fraktsiooni liige Lauri Laasi osutas, et 2009. aasta lõpus, kui oli Eestis hinnanguliselt 102 000 töötut, kulutas töötukassa ligi miljon krooni meenete ostmiseks.

Laasi märkis arupärimist üle andes, et selle summa eest oleks saanud luua kümmekond sotsiaalset töökohta või koolitada 100 töötut. «Kumb on inimesele tähtsam, kas töö või kauni embleemiga kirjutusvahend? Mitmele töötule on plaanis pastakaid jagada?» küsis Laasi.

Keskerakonna fraktsioon küsis sotsiaalministrilt, millistel kaalutlustel pidas ta õigemaks meenete ostmist kui eelarve ülejäägi kandmist järgmisesse aastasse. Samuti paluti põhjendust, kuidas toetab see 900 000-kroonine kulu valitsuse tööhõiveprogrammi.

Arupärimises tahetakse ka teada, kuidas hindab minister sellist kulutamist ja kas selline kulutamine ei häiri õiglustunnet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles