Eesti mehed tabati Soomes rekordkoguse amfetamiiniga

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amfetamiinipakid
Amfetamiinipakid Foto: Poliisi.fi

Helsingi narkopolitsei sai aprilli lõpus kätte kaks eestlast, kes käisid põhjanaabrite pealinna lähedal metsas välja kaevamas maa sisse peidetud uimastipakke.

YLE uudiste teatel konfiskeeriti operatsiooni käigus rekordkogus amfetamiini – koguni 26 kilo – ning selle lasti väärtus oleks turul küündinud poole miljoni euroni. Soome politsei kinnitusel saab säärasest uimastihulgast kokku 150 000 annust tarbimiseks.

Kurjategijad tabati öösel - üks neist kohe peidiku juures, teine aga pärast tagaajamist. Eestlaste autost leiti ka GPS-navigeerimisseadmed, kuhu olid kantud täpsed peidikute koordinaadid.

Politseinikele tuli see mõnevõrra üllatusena, sest varem on sellistel puhkudel kasutatud tavalisi kaarte. Tänu lisainfole saadi metsast kätte märksa rohkem uimasteid, sest esimeses peidikus oli amfetamiini vaid seitse-kaheksa kilo.

Uurimine veel käib, kuid amfetamiin viidi Soome ilmselt Eestist. Praeguseks on arreteeritud neli ja vahepeal kinni peetud veel kaks Eesti meest, neist osa elavad püsivalt Soomes. Kahtlusaluste vanus jääb 30-42 eluaasta vahele.

Helsingi narkopolitsei ülema Jari Aarnio sõnul võib tulla veel vahistamisi, vahendas Helsingin Sanomat. Ta märkis, et sageli kasutavad narkoveo korraldajad ka varasema kriminaalse taustata isikuid, eeskätt uimastite üle lahe smugeldamisel ja peitmisel.

Soomes tabatakse aastas kokku umbes 50-60 kilo amfetamiini. Eestist tuuakse narkootikume tavaliselt laevadega ning piirivalve võimalused seda kontrollida muutusid märksa keerulisemaks pärast Schengeni õigusruumi laienemist Eestile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles