Laar sai Saakašvililt kõrge autasu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar 12. augustil 2008 Toompeal toimunud Gruusia toetusmeeleavaldusel.
Mart Laar 12. augustil 2008 Toompeal toimunud Gruusia toetusmeeleavaldusel. Foto: Peeter Langovits

Gruusia president Mihheil Saakašvili andis täna Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimehele Mart Laarile üle Püha Jüri ordeni, mis on kõrgeim välismaalasele annetatav riiklik autasu Gruusias.

Autasu anti Laarile üle tunnustuseks tema tegevuse eest Gruusia väljatoomisel majanduskriisist, kuhu ta selle aastatuhande alguseks oli sattunud, vahendas IRLi pressiesindaja.

Rakendades Gruusias Eesti kogemusi majandusreformide teostamisel aitas Laar tõsta Gruusia konkurentsivõimet ning vähendada oluliselt korruptsiooni.

Mart Laari sõnul on ta talle omistatud kõrge autasu üle uhke, kuigi peamine au kuulub siin grusiinidele endile, sest Gruusia presidendi majandusnõunikuna pakkus ta vaid välja mitmeid samme Gruusia raskest majanduslikust olukorrast väljatoomiseks ning investeeringutele soodsa keskkonna loomiseks.

«Gruusia olukord oli tõepoolest masendav, pean tunnistama, et pole majanduslikult nii kokku kukkunud riiki näinudki. Seetõttu on Gruusia toime saatnud tõelise ime ning oma maad tundmatuseni muutnud,» lausus Laar. «Minu roll Gruusias on olnud nõu anda, au tehtu eest kuulub aga grusiinidele endile, kes julgesid asuda radikaalsete reformide teele ning sellel teel ka edu saavutada».

Esimene Püha Jüri orden annetati 2005. aastal Ameerika Ühendriikide presidendile George W. Bushile, selle on pälvinud ka Poola president Lech Kaczyński, Leedu president Valdas Adamkus ja Eesti riigipea Toomas Hendrik Ilves.

Saakašvili andis Laarile Püha Jüri ordeni üle täna kell 17.30 Toompea lossi valges saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles