Pärnu ümbersõidu ehitamine algab järgmisel aastal

Raavo Raadik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ümbersõidu ehitamise käigus renoveeritakse ka Papiniidu sild.
Ümbersõidu ehitamise käigus renoveeritakse ka Papiniidu sild. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Majandusministeerium andis rohelise tule Pärnu ümbersõidu ehitamisele, 2009. aastal alustatavate tööde käigus ehitatakse ümber Ehitajate tee Tallinna maantee ristmikust kuni Papiniidu sillani ning Tallinna ja Lihula maanteed ühendav teelõik.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete osakonna nõunik Gea Otsa selgitas, et Pärnu ümbersõidu projekti kogusumma on 800 miljonit krooni, millest 640 miljonit krooni tuleb Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondidest, kirjutas

Pärnu Postimees

.

«Ehitamisega peaks alustatama lähtuvalt transpordi infrastruktuuri arendamise investeeringute kavast 2009. aasta teisel poolel, tööd peaksid lõppema 2012. aasta teisel poolel,» ütles Otsa.

Allan Kasesalu maanteeameti avalike suhete osakonnast kinnitas, et tööd Pärnu ümbersõidu rajamisel juba käivad ning eelprojekt on kooskõlastatud Sauga vallavalitsuses ja Pärnu linnavalitsuses.

Kasesalu täpsustas tehtavate tööde nimekirja. «Ehitatakse ümber Ehitajate tee Tallinna maantee ristmikust kuni Papiniidu sillani kaks pluss kaks sõidurajaga ja eraldusribaga maanteeks koos valgusfooriristmike, kergliiklusteede ja jalakäijate tunnelitega. Peale selle remonditakse Papiniidu sild.»

Maanteeametist täpsustati, et omavahel ühendatakse Tallinna ja Lihula maanteegi.

«Ehitatakse välja Tallinna ja Lihula maantee uus üks pluss üks sõidurajaga ühendustee koos kergliiklusteedega jalakäijatele ja jalgratturitele ning uue Sauga sillaga,» sõnas Kasesalu.

Sauga vallavanem Vello Tiidermann kinnitas, et eelprojekt on Sauga vallas kooskõlastatud.

«See on juba pikka aega arenenud protsess. Linna ümbersõit oli teab mis ajast planeeritud.Vallas on kinnitatud lõik, mis tuleb Audru poolt Ehitajate teele välja, see on praegu marginaalsem. Sauga uus sildki tuleb korralik, praegusega ei anna seda võrreldagi. Asuma hakkab ta vanast plekksillast natukene jõge mööda ülespoole,» ütles Tiidermann.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles