Jüri Pihl: eelarvekärbe vähendab kõigi inimeste turvalisust

Kajar Kase
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Jüri Pihl..
Siseminister Jüri Pihl.. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Siseminister Jüri Pihli sõnul tähendaks ministeeriumile praegu ette nähtud 280 miljoni kroonine eelarvekärbe seda, et töö kaotaks kuni tuhat tema alluvuses töötavat politseinikku, päästjat ja piirivalvurit.

"Järgmise aasta numbrid siis kindlasti nii rõõmustavad ei tule," viitas Pihl sel aastal vähenenud liiklusõnnetuste ja tulesurmade arvule.

Kui kärbe siiski tuleb, jagatakse see proportsionaalselt kõigi siseministeeriumi alluvuses töötavate ametite vahel.

Pihli sõnul on üheks valdkonnaks, mida kärped kindlasti ei puuduta, Schengeni viisaruumi idapiiriks olev piir Venemaaga.

Pihli sõnul ei ole ministeeriumil muid võimalusi kokkuhoiuks kui sisejulgeolekuga tegelevate inimeste koondamine: riigiametnike osa ministeeriumis on tilluke ning tegevuste pealt kokku hoida ei saa.

Kaheksa protsendi suuruse inflatsiooni tingimustes oleks ministeeriumil keeruline toime tulla isegi samaks jääva eelarvega, ainuüksi krooni võrra kallinev bensiinihind lisab tegevuskuludele 5,5 miljonit, nentis Pihl.

Pihl ütles, et koondamisega suureneks kuritegude ja liikluses hukkunute arv ning väheneb näiteks päästjate reageerimiskiirus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles