Arstid soovitavad gripi vastu vaktsineerida

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsineerimine on ohutu ja efektiivne gripi ennetamise meetod.
Vaktsineerimine on ohutu ja efektiivne gripi ennetamise meetod. Foto: Priit Simson

Eesti arstide ühendused soovitavad gripileviku pidurdamiseks inimestel end vaktsineerida.


Arstid märgivad, et tõenäoliselt saabub uus gripilaine veebruaris-märtsis ning seega võib haigestuda veel suur hulk inimesi.



«Vaktsineerimine on ohutu ja efektiivne gripi ennetamise meetod. Euroopa Liidus registreeritud uue gripi vaktsiinid on tõhusad ja nendega kaasnevad terviseriskid väikesed,» teatasid arstide liidud ühisavalduses.

Vaktsineerimine on vabatahtlik. Mida suurem osa elanikest on vaktsineeritud, seda raskemini viirus levib ja seda vähem inimesi haigestub.

Arstid nendivad, et sotsiaalministeerium tegi vaktsiini ostes ja kõikidele soovijatele vaktsineerimist võimaldades õige otsuse, sest kui on võimalik ulatuslikku haigestumist ennetada, siis on mõistlik seda ka teha.

Eriti oluline on vaktsineerida riskigruppidesse kuuluvaid inimesi, kellel võib sagedamini esineda raskeid sümptomeid ja tüsistusi. Riskigruppi on arvatud kuni 18-aastased lapsed, rasedad ja hiljuti sünnitanud naised, kroonilisi kopsu- ja südamehaigusi põdevad ja immuunpuudulikkusega inimesed.

«Soovitame vaktsineerima minna ka teistel, eelkõige neil, kes iga päev puutuvad palju kokku teiste inimestega,» ütlevad arstid.

Infot uue gripi ja vaktsineerimise kohta leiab terviseameti ja ravimiameti kodulehekülgedelt. Vaktsineerida saab perearstide ja naistearstide juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles