Kollo ja Venno elu koosneb üksnes võrkpallist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Venno (vasakul) ja Kristo Kollo.
Oliver Venno (vasakul) ja Kristo Kollo. Foto: AFP / Scanpix

Kuni 18-aastaste rannavõrkpallurite Euroopa meistrid Kristo Kollo ja Oliver Venno jagavad end saali ja rannaliiva vahel. Võrkpallist vaba aeg kulub jõuvarude taastamisele.


Järgmise rannahooaja plaanidest on eduka vollepaari arvates vara rääkida. «Ei tea, kuidas kujuneb. Oliveril koputab saalikoondis ka juba uksele,» nentis Kollo.


 Seega pole kolm suve koos mänginud paari jätkamine järgmisel aastal veel sugugi kindel.
Lähenevalt Haagi MMilt üritavad noored siiski maksimumi võtta. «Anname endast parima, vaatame, mis välja kukub,» kinnitas Kollo.


Kollo ja Venno harjutavad enne järjekordset tiitlivõistlust Pärnus. Juba kümne päeva pärast seatakse aga sammud Hollandisse, kui toimuvad kuni 19-aastaste maailmameistrivõistlused.
 «Eesmärk on saada nelja hulka, siis saab edasi vaadata. Praegusel turniiril tahame kaheksa hulka jõuda,» teatas Kollo.


Käimasolev Pärnu turniir ongi noortele pigem kogemuse saamiseks ning eraldi pole selleks plaane tehtud.


«See turniir ei ole eesmärk omaette, vaid on osa ettevalmistusest,» selgitas duo treener Rainer Vassiljev.


«31. juulil algab Haagis võistlus, selleks ajaks peab vormi saama. Natuke segas MMi ettevalmistust ka see, et Oliver oli saali noortekoondisega vahepeal ära.»


Venno kõrge blokk plussiks


Hoolimata praegusest vormist on treener hoolealustega rahul. «Kolm aastat olen nendega töötanud ja areng on olnud pidevas tõusujoones. Nad on kõvasti stabiilsemaks muutunud. Oleme suutnud ka kehva vormiga oma taseme välja mängida,» rõõmustas Vassiljev.


Kas ka Haagist on duol lootust medal tuua, on treeneri arvates veel vara öelda. «Selge ma pildi saame alles kohapeal. Riigid võivad paare vahetada ja muuta, nii et enne turniiri ei ole konkurentidest mingit ülevaadet,» tunnistas ta.


Suurimad puudujäägid sõltuvad Kollol–Vennol treeneri arvates mõtlemisest. «Psühholoogiline tegur on ilmselt määrav. Kui see on paigas, siis nad võivad kõiki võita. Aga nagu ikka, noorte mäng on ebakindel,» arutles treener ja loetles õpilaste plusse.


«Venno kõrge blokk on suur eelis. Kaitsemäng on ka selle võrra lihtsam ja serv on meil kindlasti tugev.»


Ka Kollo ja Venno ise nõustusid treeneri avaldusega. «Ikka on närv sees. Ei kao see kuhugi – hakkad kätt väristama ja ebakindlus tuleb sisse,» kirjeldas Kollo.


Võistlemisest tunnevad nad hoolimata pabistamisest sellegipoolest suurt mõnu. «Emotsioonid saab välja elada,» kinnitas napisõnaline Venno resoluutselt.


Erinevalt Eesti esinumbritest Kaisist–Vesikust lööb järelkasv Kollo–Venno kaasa ka saalivõrkpalli meistriliigas. «Ühest tüdineb ära, tahad vaheldust,» sõnas Kollo. «Talvel tahaks randa, suve lõpus tahaks juba saali minna,» täpsustas Venno.


Naudivad võrkpalli


Suuri eeliseid ühel või teisel alal Tartu lähedalt pärit noormehed välja ei toonud, kuid Kollo arvates on temal liival lihtsam.


«Saalis tuleb füüsis paremini esile, seal on näiteks kõrged hüpped. Liival pole see nii oluline ja lühikeste meeste jaoks sobib rannavolle ka hästi,» vihjas 188-sentimeetrine Kollo veelgi pikema paarimehe eelistele saalis.


208 sentimeetri pikkune Venno on ka rannavolle hooajal hõivatud noortekoondise kohustustega, mis ühest küljest on hea vaheldus, kuid tema sõnul tapab igasuguse vaba aja.


«Nii läheb ka nõmedaks, kui aasta läbi mängid võrkpalli ja puhata üldse ei saa,» tunnistas Venno, kuid lisas, et vaatamata suurele koormusele naudib võrkpalli endiselt. «Elu koosneb põhimõtteliselt võrkpallist, aga mulle meeldib mängida.»


Kuigi ala pakub piisavalt vaheldust, vaba aeg noortel peaaegu puudub. «Pool kuud äkki on puhkust aastas,» mõtiskles Venno.


«Jõulud, aastavahetus, jaanipäev, aprilli lõpus ka nädal aega enne rannahooaega ja augusti alguses nädal enne saali,» loetles Kollo ja küsis: «Äkki tuleb kuu aega kokku?»


 Paarimees lisas, et igapäevased vabad hetked kuluvad jõuvarude taastamisele. Puhkamisest võivad noormehed veel mõneks nädalaks suu puhtaks pühkida.


«Jäänud on veel Pärnu turniir ja maailmameistrivõistlused,» selgitas Venno.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles