Muhu võimupööre tõi uueks vallajuhiks Raido Liitmäe

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhu kaart Kuivastus.
Muhu kaart Kuivastus. Foto: Andres Teiss/Postimees.

Pärast kuid kestnud tülisid keeras Muhu vallavolikogu eile uue lehekülje, kui eelistas Peeter Laumi asemel vallavanemana näha Raido Liitmäed, kes kinnitas aga, et paksu pahandust tekitanud eelarvekärbete tegemine tuleb ette võtta igal juhul.

Umbusalduse avaldamisest pääsemiseks esmaspäeval tagasiastumispalve esitanud senine vallavanem Peeter Laum seati küll Reformierakonna poolt taas vallavanema kandidaadiks, kuid sai vaid neli häält Liitmäe üheksa vastu, kirjutas Oma Saar.

Raido Liitmäe vallavanemaks esitanud IRLi nimekirja liige Mihkel Ling ütles, et kui võrrelda vallas suurte muutuste soovi tõttu tekkinud olukorda laevandusega, siis oleks laev pidanud pöörama ehk natuke aeglasemalt. «Vald ei ole nagu äriettevõte, mida saab kiiresti muuta,» tõi Ling välja põhjuse, miks eelmise vallavalitsusega rahul ei oldud.

Pärast volikogu istungit tunnistas Raido Liitmäe, et kärbete tegemine on möödapääsmatu. «Me ei ela siin mingis mullis, et mujal on halvasti ja meil hästi,» sõnas ta ja lisas, et kärped tuleb teha suured.

Samas ütles Liitmäe, et kärbete osas alustatakse läbirääkimisi ja allasutustele antakse arvatavasti ette mingi kindel protsent, mille võrra nad peavad oma tegevuskulusid vähendama.

Muhu uue vallavalitsuse liikmeteks kinnitati lisaks vallavanemale Kalev Kütt, Mihkel Jürisson ja Triin Valk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles