Paide bussijaama kerkib usumaja

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui muidu annavad ehitusplatsidel valdavalt tooni mehed, siis bussijaama juures usumaja ehitamisel on ametis ka paljud naised. Elvas elav Piret Kaarna on üks Jehoova-tunnistaja, kes on nõus oma vabast ajast tasuta ehitustöödel osalema.
Kui muidu annavad ehitusplatsidel valdavalt tooni mehed, siis bussijaama juures usumaja ehitamisel on ametis ka paljud naised. Elvas elav Piret Kaarna on üks Jehoova-tunnistaja, kes on nõus oma vabast ajast tasuta ehitustöödel osalema. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Paide bussijaama naabrusse kerkib Jehoova tunnistajate kuningriigisaal, mis peaks valmima kahe kuu pärast ja läheb maksma 2,2 miljonit krooni.


Ehituse järelvalvaja Riho Kaarna selgitas, et maja ehitavad Jehoova tunnistajad, mistõttu pole ehitusplatsil ametis mitte üksnes mehed, vaid ka palju naisi, kirjutab Järva Teataja.

Kui Jehoova tunnistajad on kuulsaks saanud sellega, et ehitavad oma koguduste majad suure hulga inimestega kõigest mõne päevaga valmis, siis Paides kiirehitust ei tehta ja maja valmib kolme kuuga.

«Kui oleme maja nädalaga valmis ehitanud, siis on tööl olnud korraga 300 inimest,» sõnas Kaarna. «Paides teeme vaid paar suuremat talgupäeva, mil tööle peaks tulema 60-70 inimest.»

Maja tuleb Kaarna selgitusel ühekordne ja 250-ruutmeetrine ning saali mahub istuma 120 inimest.

Kuna tööjõu pealt saab raha kokku hoida, kulub 250-ruutmeetrise hoone ehituseks 2,2 miljonit krooni.

Et hoida küttekulusid kokku ja säästa keskkonda, tuleb bussijaama naabrusse ehitatav maja maaküttega.

Kaarna ütles, et nad loobusid oma Paides Laia ja Tallinna tänava ristmikul asuvast majast, sest see oli nende tarvis liiga suur ja saal asus teisel korrusel. «Vanematel inimestel on aga raske treppidest käia ja seetõttu on ühekordne maja kindlasti parem,» lausus ta.

Kaarna ütles, et kui nad Paides uue maja jaoks krunti hakkasid otsima, siis valik väga suur polnud, kuid on siiski praeguse asukohaga rahul.

Vana maja on Kaarna selgitusel müüdud, kuid mis kavatsused uuel omanikul on, ta öelda ei osanud, teadis üksnes seda, et maa on ärimaaks muudetud.

Kaarna ütles, et Jehoova tunnistajatel on Järvamaal kaks kogudust, milles aktiivseid liikmeid kokku peaaegu 150.

«Meie kogudus on stabiilselt kogu aeg suurenenud ja loodetavasti jätkub see ka uues majas,» lisas ta.

Kaarna lubas, et kui maja septembri keskpaigas valmis saab, siis korraldatakse ka lahtiste uste päevad, et kõik huvilised saaks uudistama tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles