Lehmann Timber võib lähiajal Omaani jõuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehmann Timber
Lehmann Timber Foto: Lennart Rikk

Välisministeeriumi andmeil võib Somaalia piraatide käes vangis olnud ning praegu puksiiris veetav laev Lehmann Timber jõuda Omaani pühapäeval või esmaspäeval.


Välisministeeriumi pressiesindaja ütles, et laev on endiselt puksiiri abil teel Omaani Salalah' sadamasse, kuid kuna liikumiskiirus on väike, võtab kohalejõudmine veel aega.

Omaanis ootavad laeva kohalejõudmist laeva omanikfirma esindajad, kes aitavad meeskonnal koju jõuda. Millal ja kuidas jõuab Eestisse laeval olev tüürimees Ardo Kalle, sõltub mitmetest asjaoludest, kaasa arvatud tema enda soovidest.

Somaalia piraadid kaaperdasid 28. mail Saksa aluse Lehmann Timber, mille pardal oli 15 inimest, nende seas neli Ukraina kodanikku, Vene kodanikust kapten ja eestlasest tüürimees Ardo Kalle.

8. juulil vabastasid piraadid meremehed 750 000 dollari suuruse lunaraha vastu. Algul nõudsid piraadid üle miljoni dollari.

Turbiinirikke tõttu 11. juulil triivima hakanud ning tormi kätte jäänud alus saatis 12. juulil välja hädakutsungi. 13. juulil toimetas sõjaväekopter alusele vett ja toitu ning laeva juurde saabus Ameerika Ühendriikide sõjalaev Monson.

Ööl vastu teisipäeva jõudis kohale ka puksiir Dubai Moon, mis veab laeva Salalah' sadamasse Omaanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles