Moskvasse kutsutud Eesti ajakirjanikud naasid kingitustega

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Netbookid.
Netbookid. Foto: AP / Scanpix

Mitme Eesti meediaväljaande juhid käisid detsembris Kremli kulu ja kirjadega Moskvas endiste sotsriikide meediafoorumil, mille korraldas kohati varjamatult Eesti-vaenulik uudisteagentuur RIA, kes kostitas meediajuhte lisaks lennupiletitele ja hotellitoale ka sülearvutiga.


ERRi eetikanõunik Tarmu Tammerk ütles, et ajakirjanikud peaksid hoiduma hinnaliste kinkide vastuvõtmisest, ning et see käib nii reporterite kui ka meediaväljaannete juhtide kohta, vahendas

ERR Uudised

.


«Aktuaalse kaamera» andmeil said Moskvas kingituse Delfi peatoimetaja Urmo Soonvald, Õhtulehe peatoimetaja Väino Koorberg, Kanal 2 juht Urmas Oru ning Kuku raadio peatoimetaja Janek Luts.

Janek Luts rääkis, et sülearvuti anti kõikidele konverentsil osalejatele ning pärast tagasi neid ei võetud.

«Aktuaalse kaamera» andmeil on põhjust kahtlustada, et endiste sotsialismiriikide mõjukatele meediategelastele jagatud arvutitesse võis lisaks venekeelsele Windowsile olla eelinstalleeritud ka märksa hämarama eesmärgiga tarkvara. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles