Venezuela ja Venemaa sõlmivad uusi relvamüügilepinguid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela president Hugo Chavez
Venezuela president Hugo Chavez Foto: AFP / Scanpix

Venezuela presidendi Hugo Chavezi eelseisva Moskva-visiidi käigus võidakse sõlmida uusi relvamüügilepinguid, teatas informeeritud allikas Vene kaitsetööstuskompleksis. 

Chavez saabub Moskvasse tuleva nädala algul, vahendas Interfax.



Infoallika andmeil tahab Venezuela osta Venemaalt paarkümmend Top-M1 raketiseadet ning kolm Varšavjanka-klassi allveelaeva. Lepingute kogusumma ulatub üle miljardi dollari.



«Tulevikus plaanib Venezuela osta veel kuus diiselallveelaeva ja mitukümmend erineva otstarbega pealveelaeva,» lisas infoallikas.



Venemaa pkub Venezuelale patrullkaatreid, tiibureid, rannakaitse raketiseadmeid ja dessantrelvastust.



Samuti on kavas luua Venezuelas spetsiaalseid keskusi varem tarnitud lahingutehnika ja relvastuse tehniliseks hoolduseks.



Peale selle käivad läbirääkimised Il-114 baasil loodavate patrull-lennukite tarnete üle. Esialgseil andmeil tahab Caracas osta kuni 20 seda tüüpi lennukit ning lisaks Mi-28H helikoptereid.



Venezuela plaanib kulutada 2012. aastaks relvastuse ja sõjatehnika ostuks üle 30 miljardi dollari.



Varasemate lepingute raames on Venemaa müünud Venezuelale nelja miljardi dollari eest Kalašnikovi automaate, 24 hävituslennukit Su-30MK2 ja poolsada helikopterit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles