Valga maavanem teeb Otepää suhtes otsuse veebruari lõpus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Raidal
Jaanus Raidal Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Valga maavanem võtab Otepää vallavolikogu esimehe Jaanus Raidali hüvitise ning tahtliku kuriteo eest karistatud Ants Mangluse vallavalitsuse liikmena jätkamise osas seisukoha peale 28. veebruari.

Valga maavanem Kalev Härk teatas BNSile, et kuna Otepää vallavolikogu esimees palus pikendada maavanema korraldusele vastamise tähtaega 28. veebruarini, siis maavanem pikendas korraldusele vastamise tähtaega ning otsustab edasise tegevuse sõltuvad volikogu poolt vastuvõetud otsustest.

Valga maavalitsusele laekusid Härki teatel Otepää vallavolikogu esimehe 22. jaanuari allkirjaga kirjad, milles esimeses teatatakse, et Otepää valla põhimäärusse viidi sisse mitmeid täpsustavaid muudatusi seoses maavanema järelevalvega.

Teiseks, on kirjale lisatud Otepää vallavolikogu esimehe seisukohad maavanema korralduses välja toodud seaduserikkumiste kohta.

«Lõppkokkuvõttes soovib vallavolikogu esimees pikendada maavanema korraldusele vastamise tähtaega 28.veebruarini,» nentis Härk

Kuivõrd üksikaktid peab seadusega kooskõlla viima volikogu, siis maavanem pikendas korraldusele vastamise tähtaega. «Edasised maavanema toimingud sõltuvad volikogu poolt vastuvõetud otsustest.»

Otepää vallavolikogu esimees Jaanus Raidal kinnitas esmaspäeval BNSile, et ei nõustu Valga maavanem Kalev Härki hinnanguga volikogu kahe otsuse ebaseaduslikkuse osas ning ei plaani neid otsuseid tühistada.

Raidali sõnul konsulteeris ta Tallinna ja Tartu parimate juristidega ning lähtuvalt juriidilisest ekspertiisist koostati maavanemale vastus.

«Informeerime Teid käesolevaga, et vallavolikogu viis oma eilsel istungil sisse parandused Otepää valla põhimääruse nendesse paragrahvidesse, mis võisid põhjustada määruse ebatäpse tõlgendamise,» teatab Jaanus Raidali allkirjaga möödunud nädala reedel Valga maavanemale saadetud Otepää vallavolikogu vastuskiri.

Valga maavanem Kalev Härk leidis mullu detsembris Otepää vallavolikogu otsuste üle järelevalvet teostades, et volikogu esimehele Jaanus Raidalile hüvitise määramine ning tahtliku kuriteo eest karistatud Ants Mangluse kinnitamine vallavalitsuse liikmeks on ebaseaduslikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles