Tiit Matsulevitš sai kõrge Austria aumärgi

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Matsulevitš
Tiit Matsulevitš Foto: Albert Truuväärt/ SL Õhtuleht

Suursaadik Tiit Matsulevitš sai Austriale osutatud teenete eest Austria Suure Kuldse aumärgi.


Aumärgi andis täna üle Austria suursaadik Eestis dr Angelika Saupe-Berchtold. Matsulevitš tunnustas Austria presidendi Heinz Fischer'i nimel välja antud aumärki vastu võttes austerlaste kandvat panust Euroopa ühendamisse.

«Tänases Euroopa Liidus pelgavad paljud väikeriigid suurte liikmesriikide omavahelistele kokkulepetele jalgu jääda. Et sellistele trendidele kandejõuliselt vastu seista, vajame Austria diplomaatia sajanditepikkusest traditsioonist tulenevaid oskusi, mis võimaldavad tal asuda väikeriikide huvide eestkõneleja rolli ja olla sel viisil eeskujuks kogu Euroopa diplomaatiale.»

Matsulevitš oli aumärgi eest tänulik ning märkis, et see kinnitab Eesti-Austria häid suhteid. «Austria diplomaatia elegantsi näitab seegi, et ordeni üleandmise päevaks on valitud suure austerlase Wolfgang Amadeus Mozarti sünnipäev,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles