Jüri Sepp: poliitikat tuleks analüüsida nagu kirjandust

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Sepp
Jüri Sepp Foto: Peeter Langovits

Majanduspoliitika professor Jüri Sepp märkis eilsel Postimehe arvamusliidrite lõunal, et oli nõus Iivi Masso ja Indrek Tederi ettekannete sõnumiga, mis soovitab olla aus ja senisest otsekohesem.


«Õiguskantsleri jutust kerkis esile see, et me ei peaks poliitikat idealiseerima, vaid seda paremini analüüsima,» ütles Sepp. Ideaale ei pea tema sõnul kõrvale jätma, küll aga peab neile jätma paraja koha ja mitte ära unustama, et poliitika on suurel määral ikkagi poliittehnoloogia.

«Loomulikult ei saa me näiteks meedias kuigi head tulemust, kui me lähtuksime igas poliitilises kirjutises eeldusest, et poliitikud on head onud, kes alati hoolitsevad rahva heaolu eest,» märkis Sepp. Selline eeldus jätaks poliitilise analüüsi ühekülgseks. Selgelt rohkem tuleks Sepa hinnangul vaadelda poliittehnoloogilisi aspekte, analüüsida poliitikat umbes nii, nagu kirjandust analüüsitakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles