Sakslastest pantvangid pääsesid

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sakslased olid mägimatkal Türgi riigi idaosas kui Kurdistani Tööpartei (PKK) võitlejad nad vangi võtsid, täna pääsesid sakslased vabadusse.


«Saksa mägironijad on meie käes. Välisminister Ali Babacan on helistanud Saksamaa välisministrile Frank-Walter Steinmeierile ja teda sellest informeerinud,» ütles Türgi välisministeeriumi kõneisik, vahendab Reuters.

Enne Saksamaa politseile üle andmist kuulab vabanenud mägimatkajad üle Türgi sõjaväeluure.

Türgi väed said sakslased kätte ühelt mäetipult, kuhu Ağrı (kurdi keeles Agiri) provintsi kuberner Mehmet Cetin ütles, et Türgi vägede jõulised operatsioonid sundisid tööparteilasi pantvange maha jätma ning põgenema.

Türgi sõjaväe esindaja andmetel on sakslased hea tervise juures ning asuvad praegu Ağrı provintsis sõjaväebaasis.

Sakslased olid laagris kui PKK võitlejad nad ümber piirasid ja vangistasid.

Tööparteilased põhjendasid oma teguviisi Berliini hiljutiste vaenulike sammudega nende vastu.

Juunis keelustas Saksamaa Kurdi televisiooni Roj TV, mis riigi siseministri Wolfgang Schäuble kinnitusel oli PKK infokanal. Samuti andis Saksamaa eelmisel aastal Türgile välja kaks PKK võitlejat.

Nii USA, Euroopa Liit kui ka Türgi valitsus on tunnistanud PKK terroristlikuks organisatsiooniks. Pantvangide võtmine pole siiski tavapärane osa PKK taktikast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles