Ukraina keelas Öise Vahtkonna Reval poliitikaga tegeleda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksim Reva
Maksim Reva Foto: Mihkel Maripuu

Aprillirahutuste korraldamises süüdistatav Öise Vahtkonna üks liidritest Maksim Reva sai eile pärast viivitust Ukraina viisa, kuid konsul keelas tal Ukrainas viibides poliitikaga tegelda.


Reva ütles Öise Vahtkonna kodulehel, et ta sai viisa 30. juulini ja Ukraina konsul keelas tall viisa kätteandmisel igasuguse poliitilise tegevuse Ukrainas viibides.

Reva esitas Ukraina viisa taotluse juuni lõpus, kuid saatkond ei otsustanud ettenähtud kahenädalase tähtaja jooksul talle viisa väljastamist.

Reva esitas juuni lõpus Ukraina saatkonda Tallinnas viisataotluse, et sõita Krimmi poliitilisele foorumile «Foros 2008».

Mehe sõnul esitas ta viisa saamiseks foorumi korraldajate kutse. Neli päeva hiljem teatati talle saatkonnast, et selle kutse alusel ta viisat ei saa. Seejärel esitas Reva uue taotluse, kus märkis sõidu põhjusena soovi külastada oma 1939. aastal Krimmis sündinud isa kodumaad.

Aprillirahutuste korraldamises süüdistatav Reva on öelnud, et ta ei pea kohtult välismaale sõitmiseks luba küsima, vaid olema kohtuistungi ajaks kohal.

2007. aasta aprillirahutuste korraldamise süüdistatavad Reva, Dimitri Klenski, Dmitri Linter ja Mark Sirõk ei ole end Harju maakohtus talvel alanud protsessil süüdi tunnistanud. Kohus jätkab süüasja arutamist novembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles