Üliõpilaskondade liit: nõuame õppelaenu osas seadusemuudatust

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Mälzer ja Mirjam Tinno
Maris Mälzer ja Mirjam Tinno Foto: Peeter Langovits

Eesti Üliõpilaskondade Liit (EÜL) ja advokaat Rene Lauk on veendunud, et Tallinna halduskohtu otsus, mille kohaselt peab Anija vallavalitsus jätkama Kehra gümnaasiumi õpetaja õppelaenu hüvitamist, on samm vajaliku seadusemuudatuse suunas.


«Tahame, et see küsimus laheneks seaduse, mitte üksikjuhtumina,» ütles Kehra õpetajat Mirjam Tinnot esindav jurist Lauk venekeelsele Postimees.ee'le.

Tema sõnade järgi saab edasisi samme astuda pärast Anija valla reaktsiooni kohtu otsusele. «Kõigepealt ootame ära, mida võtab ette Anija vallavalitsus. Sellest sõltub väga palju. Meie siht on selline, et kohtu otsus ei jääks vaid üksikjuhtumiks, vaid aitaks kõiki inimesi, kes sarnase probleemiga hädas on.. Kui asi peaks aga edasi minema, siis mingil hetkel jõuab see riigikohtuni,» rääkis Lauk.

Seda võimalust, et vald võiks otsuse vaidlustada, Lauk ei välista. «Praegu seda arutada tähendaks spekuleerimist, aga ma usun, et Anija vallavalitsus vaidlustab selle otsuse.»

EÜL on samuti seisukohal, et seadust tuleb muuta ning õppelaenud taas hüvitada ning seda hoolimata mullusest riigikogu otsusest.

EÜLi juhatuse esimees Maris Mälzer sõnas, et nende eesmärgiks on seadusemuudatus, et edaspidi ei peaks kõik sarnase probleemiga hädas olevad inimesed kohtuteed jalge alla võtma.

Tallinna halduskohus otsustas, et Anija vallavalitsus peab jätkama Kehra gümnaasiumis kehalise kasvatuse õpetajana töötava Mirjam Tinno õppelaenu hüvitamist ning kustutama ka kuni kohtuotsuse jõustumiseni kustutamata jäänud õppelaenu põhiosa. Ning seda hoolimata mullusest riigikogu otsusest rahapuudusel riigitöötajate õppelaenude tagasimaksmine lõpetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles