Simson: õppelaenu kohtuotsus ei saa vaid väheseid puudutada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Erinevalt rahandusministeeriumist ja parlamendi rahanduskomisjoni esimehest Taavi Rõivasest (Reformierakond) ei usu riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson, et Tallinna halduskohtu otsus õppelaenu hüvitamise kohustusest Kehra gümnaasiumi õpetajale puudutab vaid väheseid.

Simson ütles Kuku raadiole, et eelmise aasta teise negatiivse eelarvega otsustati, et õppelaenu hüvitamine kaob ja sellega loodeti kokku hoida miljoneid kroone. Simsoni sõnul ei saa seega eilne kohtuotsus puudutada vaid vähesed inimesi.

Simsoni arvates lootis koalitsioon, et muudatused tehakse ära ja midagi ei juhtu, kuid seekord juhtus.

Simson pööras tähelepanu ka riigi otsusele peatada maksed teise pensionisambasse. Ta tuletas meelde, et finantsinspektsioon hoiatas, et maksete peatamine võib kaasa tuua hulga kohtuvaidlusi. Seni pole seda siiski juhtunud. Simsoni hinnangul on inimestel teatav tõrge oma riigi vastu kohtusse minemise suhtes.

Tallinna halduskohus otsustas, et Anija vald peab hüvitama Kehra gümnaasiumi õpetajale Mirjam Tinnole õppelaenu, hoolimata sellest, et riigikogu otsuse järgi polnud tal selle õiguse tekkimiseks piisavat pikk tööstaaž.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles