Algas kaitseväelaste vaktsineerimine uue gripi vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijad
Ajateenijad Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kaitseminister Jaak Aaviksoo teatas, et kaitseväes algas nii ajateenijate kui kaadrikaitseväelaste seagripi vastu vaktsineerimine.

Riigikogu riigikaitsekomisjonile saadetud kirjaga informeeris minister, et kuna valitsus otsustas jaanuari algul teha kõigile elanikele uue gripi vaktsiini kättesaadavaks, osutub nüüd võimalikuks ka kõigi kaitseväelaste vaktsineerimine.

«Kaitseväe meditsiiniteenistuse koordineerimisel on struktuuriüksustes alustatud nii ajateenijate kui ka kaadrikaitseväelaste vaktsineerimisega,» kinnitas minister Aaviksoo.

Aaviksoo märkis, et kaitseministeerium esitas 26. novembril sotsiaalministeeriumile taotluse, milles palus A(H1N1) gripi vastase vaktsiini jaotuskava planeerimisel arvestada riskirühmade hulka ka ajateenijad ja rahvusvahelistel sõjalistel operatsioonidel osalevad kaadrikaitseväelased.

Kaitseväelaste vaktsineerimise vajadusele juhtis sügisel tähelepanu just riigikogu riigikaitsekomisjon, saates Aaviksoole märgukirja, et ka Eesti kaitseväelaste jaoks tuleks osta uue gripi vaktsiini ja nad vaktsineerida. «Kui me vaatame gripi ennetuse soovitusi, siis üks põhilisi soovitusi on see, et haiged peaksid koju jääma,» rääkis komisjoni esimees Mati Raidma. «Kaitseväes selline soe soovitus ei kehti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles