Riik loob 5,7 miljoni eest eelnõude menetlemise süsteemi

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue süsteemiga väheneb dokumentide käsitsi sisestamise vaev.
Uue süsteemiga väheneb dokumentide käsitsi sisestamise vaev. Foto: Peeter Langovits

Riigikantselei hangib uue universaalse infosüsteemi, et lihtsustada valitsusele esitatavate eelnõude ja Euroopa Liidu otsustusprotsessiga seonduvate dokumentide menetlemist. Süsteemi loomine maksab 5,74 miljonit krooni ning see peaks valmima selle aasta lõpuks.


Praegu kasutatakse riigisiseste õigusaktide kooskõlastamiseks ja Euroopa Liidu dokumentide menetlemiseks mitut erinevat infosüsteemi: e-õigus ministeeriumides ettevalmistatud eelnõude kooskõlastamiseks; e-esitamise portaal valitsuse istungile materjalide esitamiseks ja Euroopa Liidu dokumentide infosüsteem ELi Nõukogu ning Euroopa Komisjoni otsustusprotsessiga seonduvate dokumentide riigisiseseks menetlemiseks. Avalike konsultatsioonide läbiviimiseks kasutatakse lisaks veel osalusveebi osale.ee.

Loodav süsteem väldib dubleerimist ning parandab menetluse haldamist, teatas riigikantselei. Väheneb dokumentide ja teabe käsitsi sisestamine ning dokumentide otsing muutub lihtsamaks. Samuti vastab süsteem digitaalarhiivi nõuetele.

Projekti eest vastutab riigikantselei, kaasatud on kõik ministeeriumid, riigikogu kantselei, Eesti Pank, Riigi Infosüsteemide Arenduskeskus ja rahvusarhiiv.

Infosüsteemi arendamiseks viis riigikantselei läbi riigihanke, kuhu laekus neli pakkumist. Edukaks osutus Webmedia AS, kellega sõlmiti leping.

Infosüsteemi loomist rahastatakse Euroopa Liidu struktuuritoetuste vahenditest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles