Kohus: ajaleht Oma Saar ei tohi selle nime all ilmuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Oma Saare kodulehest
Fragment Oma Saare kodulehest Foto: Repro

Saaremaal ajalehte Meie Maa välja andev OÜ Saaremaa Raadio saavutas täna kohtuvõidu oma konkurendi Oma Saare üle, kui Tallinna ringkonnakohus leidis, et ajaleht Oma Saar ei tohi selle nime all ilmumist jätkata.


Kaubamärgi Oma Saar omandiõiguse üle tülli läinud kaks väljaannet peavad kohtutes nimevaidlust juba 2006. aastast ning see on läbinud praeguseks juba kõik kohtuastmed ja jõudnud tagasi ringkonnakohtusse.

Viimane lahend enne tänast ringkonnakohtu otsust pärines mullu juuni lõpust, kui Pärnu maakohus leidis, et kaubamärk Oma Saar kuulub Saaremaa Raadiole ning praegu Oma Saare nime all ilmuv ajaleht kasutab nime ebaseaduslikult.

Oma Saare väljaandja esitas seejärel apellatsioonkaebuse Tallinna ringkonnakohtusse, mis jättis aga üldjoontes maakohtu lahendi jõusse. «Kohustada TÜ-d Oma Saar lõpetama OÜ Saaremaa Raadio õigusi rikkuv tegevus, mis seisneb Saare maakonnas ajalehe Oma Saar väljaandmises, ja hoiduma edaspidi kaubamärgi Oma Saar ajalehe nimena kasutamisest ilma Saaremaa Raadio nõusolekuta,» seisab ringkonnakohtu tänases otsuses.

Samas on kaasuse osapooltel võimalik ringkonnakohtu lahendi peale esitada 30 päeva jooksul kassatsioonkaebus riigkohtusse, seega on tõenäoline, et vaidlus saab jätku kõrgeimas kohtuastmes.

Saaremaa Raadio tegevjuht Priit Rauniste on varem öelnud, et täisühing Oma Saar võib välja anda ükskõik millise nimega ajalehte, välja arvatud nime all Oma Saar, mille ühing 1998. aastal müüs Saaremaa Raadio OÜ-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles