Clinton julgustas koostööle Venemaaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton
Hillary Clinton Foto: Reuters / Scanpix

USA välisminister Hillary Clinton kutsus täna NATO liikmesriike üles Venemaaga rohkem koostööd tegema, et seeläbi Euroopa julgeolekut kindlustada.


Päev pärast rahvusvahelist Afganistani-teemalist konverentsi Londonis kohtus Clinton Pariisis president Nicolas Sarkozyga ja pidas

kõne

Prantsusmaa sõjaväeakadeemias, vahendas AFP.

«Me peame leidma vastuse inimajaloo ühtedele suurimatele probleemidele,» ütles ta. «Selle nimel peame uue ajastu jaoks moderniseerima ja tugevdama oma [üleatlandilist] partnerlust.»

Clinton väljendas muret nii Venemaa kahe aasta taguse otsuse pärast taganeda Euroopa tavarelvastuse leppest (CFE) kui ka tunamulluse augustisõja pärast.

«Vene-Gruusia sõda 2008. aastal polnud mitte ainult tragöödia, vaid on tekitanud ka järjekordse takistuse edasiliikumisel,» ütles ta. «Peame edasise tegevuskava osas uuesti ellu äratama kõnelused meie liitlaste, Venemaa ja teiste (CFE-le) allakirjutanutega.»

Clinton kordas ühtlasi Ühendriikide vastuseisu Venemaa presidendi Dmitri Medvedevi üleskutsele rajada Euroopas uus julgeolekukord, kuid nentis, et Washington tahab teha Venemaaga tõsist koostööd Euroopa raketitõrje raames.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles