Hispaania kuurortides plahvatasid pommid

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hispaania põhjaosas asuvates linnades plahvatasid nädalavahetusel viis väikest lõhkekeha, mis õnneks siiski kedagi ei vigastanud.

 

Esimene pomm lõhkes ühe panga ees Baskimaa väikelinnas Getxos ning neli ülejäänud populaarsetes kuurortides Cantabrias, kaks Laredos ja veel kaks Nojas, vahendas BBC News.

Kohalike võimude teatel hoiatas baski separatistide rühmitus ETA rünnakutest ette. Seetõttu viidi piirkonnas läbi evakuatsioon. Rannad olid vihmase ilma tõttu niigi peaaegu inimtühjad.

Päästeamet sai juba hommikul kõne, milles teatati, et kaks pommi on peidetud Laredo randa ja veel kaks Noja golfiväljakutele ning need plahvatavad kella 11 ja 14 vahel päeval.

Kõik rünnakud toimusidki lubatud ajal ning keegi vigastada ei saanud. Meedikud osutasid abi vaid ühele naisele, keda tabas närvivapustus.

ETA on ka varem sageli korraldanud suvel rünnakuid just kuurortides. Kahe aasta eest kuulutas rühmitus küll välja relvarahu, ent see lõpetati formaalselt mullu juunis.

Baski separatistide aastakümnete pikkune relvakampaania on kokku nõudnud rohkem kui 820 inimese elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles