Teaduste Akadeemia palub toetust katuse parandamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Postimees/Scanpix

Eesti Teaduste Akadeemia palub pisut üle 4,3 miljoni krooni toetust hoonete avariiseisuskorras olevate katuste ja korstnate kapitaalremondiks.


Teaduste Akadeemia palub haridus- ja teadusministeeriumi pöörduda valitsuse poole, et saada reservfondist toetust Kohtu 6 asuva peamaja ja kahe väikese hoovimaja remondiks.

Ekspertiisi järgi kuluks töödele 3,082 miljonit krooni, millele lisandub vähemalt kümme protsenti muinsuskaitsealuse objekti puhul kohustuslikuks järelevalveks ning plekk-katuste värvimiseks. Seega oleks kapitaalremondiks vaja vähemalt 3,59 miljonit krooni, millele lisanduks käibemaks.

Teaduste Akadeemia kirjast ministeeriumile nähtub, et sageli ka üleriigiliste ja linna ürituste korralamiseks kasutava Kohtu 6 hoone katusekonstruktsioonide ja katusealuse korruse ruumide seisund on katasroofiline ning remondi edasilükkamisel võivad kahjustused levida juba alumistele korrustele.

Raha saamisel teise kvartali alguseks oleks kapitaalremont tehtav sügiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles