Isamaa ja Res Publica Liit valib tänasel suurkogul uusi juhte

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna keskpäeval koguneb Tallinnas Nokia kontserdimajas Isamaa ja Res Publica Liidu liikmete suurkogu, et valida erakonnale uued juhid.

Valitakse erakonna esimees ja aseesimehed ning eestseisuse, revisjonikomisjoni ja aukohtu liikmed; kuulatakse ülevaadet poliitilisest olukorrast ja aruandeid erakonna tegevusest; antakse üle IRLi aumärgid ja aunimetus aasta tegija 2009.

Erakonna esimehe kohale on üks kandidaat, aseesimehe kolmele kohale on kandidaate viis, eestseisuse 20le kohale esitasid kandideerimisavalduse 32 IRLi liiget, aukohtu üheksale kohale on kandidaate 16 ja revisjonikomisjoni viiele kohale kandideerib üheksa inimest.

Esimehe kohale kandideerib ainsana praegune esimees Mart Laar, aseesimeesteks Ene Ergma, Margus Tsahkna, Juhan Parts, Jaak Aaviksoo ja Tõnis Lukas.

Kandidaadid eestseisusesse: Aimar Altosaar, Andres Herkel, Andrus Saare, Annely Akkermann, Elle Kull, Erki Nool, Helir-Valdor Seeder, Ilona Laido, Indrek Raudne, Jan Trei, Kaia Iva, Ken-Marti Vaher, Lauri Vahtre, Liisa-Ly Pakosta, Madis Kübar, Marko Mihkelson, Marko Pomerants, Mart Nutt, Peeter Tulviste, Priit Sibul, Rainer Sternfeld, Rene Leiner, Siim Kabrits, Siim Kiisler, Sven Sester, Tarmo Kruusimäe, Tiit Leier, Toivo Maimets, Toomas Tõniste, Tunne Kelam, Tõnis Palts ja Urmas Reinsalu.

Aukohtusse pürivad Andres Ammas, Ann Räämet, Avo Üprus, Dmitri Schmidt, Henn Pärn, Jaanus Barkala, Leonid Siniavski, Pipi-Liis Siemann, Reet Roos, Riina Vändre, Siim Roode, Tarmo Kõuts, Toivo Peets, Trivimi Velliste, Veiko Lukmann ja Vello Voog.

Kandidaadid revisjonikomisjoni on Art Kuum, Eero Mikenberg, Erik Sandla, Indrek Varik, Olavi-Jüri Luik, Peeter Laurson, Raul Sarandi, Rein Saliste ja Toivo Jürgenson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles