SDE: haridusreformi tuleb kavandada koos haldusreformiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kooliklass. Foto on illustratiivne
Kooliklass. Foto on illustratiivne Foto: MEELIS MEILBAUM/ VIRUMAA TEATAJA

Eile kogunenud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatus leidis, et koolivõrguga seotud küsimused tuleb lahendada koos haldusreformiga, mis taastab maakonna tasemel omavalitsuse.

Koolivõrku saab otstarbekamalt planeerida praeguse maakondliku ja omavalitsustasandi kaasotsustamise kaudu, leidis sotside juhatus.

Põhikooli ja gümnaasiumi mehaanilise lahutamise asemel tuleb mõlemale esmalt püstitada selged kvaliteedinõuded, mille alusel antakse välja tegevusload. Koolivõrk peab võimaldama kvaliteetse hariduse ühtlast kättesaadavust kogu Eestis.

«Haridusreform nõuab haritust ja aega. Riigikogu survestamine valitsuse määruste vastuvõtmisega enne seaduste vastuvõtmist on jäme demokraatia aluspõhimõtete eiramine,» rõhutas endine haridusminister ja riigikogu kultuurikomisjoni esimees Peeter Kreitzberg.

Kreitzbergi hinnangul diskrediteerivad halvasti ettevalmistatud reformid poliitikat. «Osalusdemokraatia aluspõhimõtteks on võimalus osaleda otsuste kujunemisel neil, keda otsus puudutab. On viimane aeg muuta tähtsamad hariduspoliitilised otsused erakondade ja kodanikuühiskonna vahelise kokkuleppe objektiks,» märkis Kreitzberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles