IRL võib uue peasekretäri saada kahe kuu pärast

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna IRLi suurkogul
Margus Tsahkna IRLi suurkogul Foto: Liis Treimann

Isamaa ja Res Publica Liidu peasekretär Margus Tsahkna sõnas, et uue peasekretäri saab partei ilmselt märtsi lõpuks.


Tsahkna ütles, et on peasekretär seni, kuni ametisse asub uus inimene. «Uue peasekretäri nimetamise protsess hakkab nüüd pihta, sest enne suurkogu me sellega ei tegelenud. Esimees peab nõu ja otsib inimest, siis peab ta kandidaadi esitama eestseisusele ja sealt edasi läheb ta volikokku. Ilmselt võtab aega nii palju, et märtsi lõpuks peaks asi selge olema,» rääkis Tsahkna.

Mõne nädala eest avaldas Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Mart Laar kahetsust, et erakonna peasekretär Tsahkna otsustas sellesse ametisse enam mitte kandideerida. Laar tunnistas samas, et mõistab Tsahkna soovi aktiivsemalt poliitikas kaas lüüa.

Kas Tsahkna oleks aga peasekretärina jätkama, kui taas erakonna esimeheks valitud Mart Laar talle siiski sellise ettepaneku teeb? «Ärme kiirustame asjadest ette. Las nüüd eile mandaadi saanud esimees mõtiskleb, mis edasi teha. Aga ma ei kao ju kusagile ja minu panus erakonna juhtimisse on ju edaspidigi olemas.»

Tsahkna kinnitas, et ta on juba kaua olnud seisukohal, et ta peasekretärina ei jätka. Ta sõnas, et kolmed valimised on läinud väga hästi ning erakonna reiting on hea. «Ja minu enda valimistulemus Tartus kohalikel valimistel oli 4000 häält ja see pani mind mõtlema, et ma pean selle usalduse ka reaalselt välja teenima, nii et ma saan oma valimisringkonnaga rohkem tegeleda.»

Varem on ta Postimees.ee'le tunnistanud, et ta tahaks olla tegev eelkõige IRLi poliitika kujundamises.

Tsahkna sai eile IRLi suurkogul aseesimehe kohale kandideerides 405 häält, millest aga ei piisanud mandaadi saamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles