Uude kasiinokeelu nimekirja on end kandnud ligi kolmsada inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Kuu aja jooksul on end uude, maksu- ja tolliameti peetavasse kasiinokeeluga sõltlaste nimekirja kandnud 296 inimest.


«Tänase seisuga on õnnemängu mängimise piirangu seadmise avalduse esitanud 296 inimest,» ütles maksu- ja tolliameti (MTA) pressiesindaja Annely Erm BNS-ile.

Mullu 31. detsembril kehtivuse kaotanud Eesti hasartmängukorraldajate liidu (EHKL) peetud kasiinokeeluga sõltlaste nimekirjas oli ligi tuhat inimest.

Uuest aastast anti nimekirja haldamine üle MTA-le ning vana nimekiri kaotas kehtivuse. Rahandusministeerium põhjendas uue nimekirja loomist asjaoluga, et kõik õnnemängude korraldajad ei ole EHKL-i liikmed.

Samuti ei olnud EHKL-i nimekirjal tagatud andmete ajakohasus ja mugav käideldavus, täitmata olid tundlikele isikuandmetele vastavad konfidentsiaalsusnõuded, puudus efektiivne isikute kontrollimise võimalus ning puudusid andmed järelevalve teostamise tagamiseks nimekirja rakendamise suhtes õnnemängukorraldajate juures.

Ermi sõnul tuleb hasartmängukorraldajatel nüüd iga mängukohta sisenevat isikut nimekirjast kontrollida, kas tal on piirang või mitte. «MTA-l on võimalik lähtuda hasartmänguseadusest tulenevatest järelevalvemeetmetest ehk teha mängukoha kohapealne kontroll ja küsida korraldajalt videovalve väljavõte,» ütles Erm.

Nimekirja kandmise avalduse esitamiseks on kaks viisi, kas MTA teeninduskohas või õnnemängu mängukohas ning nimekirja kantakse andmeandja tema kirjaliku avalduse alusel kuueks kuuks kuni kolmeks aastaks.

Uuringud on näidanud, et õnnemängu sõltuvuse riskirühmaks on umbes üks protsent täiskasvanud (15-74 eluaastat) elanikkonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles