Villu Reiljani pistisevaidlus jõudis riigikohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villu Reiljan, Tarmo Sild ja Aivo Pärn kohtus.
Villu Reiljan, Tarmo Sild ja Aivo Pärn kohtus. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikohus võttis menetlusse Villu Reiljani, Tarmo Silla ja Aivo Pärna kaebused Rävala puiestee maja müügiga seotud pistise võtmise süüasjas.

Riigikohtule esitasid kassatsioonkaebused meeste kaitsjad vandeadvokaat Aivar Pilv, Üllar Talviste ja Maria Mägi-Rohtmets.

Harju maakohus mõistis Reiljani tänavu mais süüdi Rävala puiestee kinnistu müügi ajal suures ulatuses pistise nõudmises ning karistas teda tingimisi 2 aasta ja 3 kuu pikkuse vangistusega kolmeaastase katseajaga.

Silla mõistis kohus süüdi pistise vahendamises ning määras talle rahalise karistuse üle 100 000 krooni ulatuses ning Pärnale pistise andmise eest rahalise karistuse ligi 140 000 krooni.

Nii Reiljan, Sild kui Pärn eitasid kohtus oma süüd.

Tallinna ringkonnakohus jättis Harju maakohtu otsused jõusse.

Riigiprokurör Triin Bergmanni esitatud süüdistuse järgi on kriminaalasja eeluurimisega tuvastatud, et Villu Reiljan nõudis keskkonnaministrina Rävala puiestee 8 kinnisasja müügi käigus vandeadvokaat Tarmo Silla vahendusel AS-i Wipestrex Grupp esindajalt Aivo Pärnalt 1,5 miljonit krooni pistist.

Süüdistuse järgi saanuks Aivo Pärna äriühing pistise maksmise korral Rävala 8 kinnisasja omandada soovitud tingimustel ning ühtlasi oleks tagastatud AS-ilt Wipestrex Grupp äravõetud tagatisraha summas 31,5 miljonit krooni ja OÜ RealWay tagatisraha summas 31,5 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles