Tuisuilmaga on juhtunud juba ligi 80 liiklusõnnetust

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike ummik Tallinna kesklinnas Maakri tänaval
Väike ummik Tallinna kesklinnas Maakri tänaval Foto: Raigo Pajula

Viimase ööpäeva jooksul on kõige rohkem liiklusõnnetusi juhtunud Tallinnas ja Harjumaal, kus teisipäeva hommiku seisuga oli registreeritud 73 avariid. Mujal Eestis sattus sõidukeid õnnetustesse tunduvalt vähem.

Valdav osa neist on olnud plekimõlkimised, kuid kolmes õnnetuses on inimesed ka raskemalt vigastada saanud.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Aleksandra Solntseva rääkis Postimees.ee´le, et eile registreeriti Tallinnas ja Harjumaal kokku 59 liiklusõnnetust ning tänasega on lisandunud juba 14.

Eile hommikul kella 8.50 ajal juhtus raske liiklusõnnetus Tallinnas Vabaduse puiestee ja Laulu tänava ristmikul, kus punase fooritule ajal sõiduteed ületanud 80-aastane Georgi sai löögi sõiduautolt Subaru, mida juhtis 30-aastane Mario.

Täna varahommikul kella 7.20 ajal aga juhtus raske õnnetus Tallinnas Kotka tänaval, kus sõiduauto Toyota, mida juhtis 26-aastane Anna, kaotas juhitavuse, kaldus vastassuunda ja sõitis otsa tee ääres kõndinud mehele.

Lõuna-Eestis on viimase ööpäevaga registreeritud kuus liiklusõnnetust, neist neli juhtus Tartus.

Eile hommikul juhtus raske õnnetus Tartus Aardla 20 maja juures, kus sõiduauto Nissan Note, mida juhtis 58-aastane Lea, sõitis otsa ülekäigurajal sõiduteed ületanud 19-aastasele Triinule. Sõidukijuht viis jalakäija traumapunkti, kus kannatanu sai esmaabi ning lubati seejärel kodusele ravile.

Lisaks tuli päästjatel ööl vastu teisipäeva kustutada Rägavere vallas Viru-Kabala külas lumehanges seisnud ja süttinud sõiduautot.

Teisipäeva varahommikul enne kella kuut sadas jätkuvalt lund ning Lääne- ja Kirde-Eestis ka tuiskas. Nähtavus oli sajus piiratud. Teekatted olid kõikjal lumised või soolalumised ning väiksematel kõrvalmaanteedel võib esineda raskelt läbitavaid teelõike.

Teepinna temperatuure mõõdeti -5 kuni -8 kraadi. Maanteeinfokeskus paneb autojuhtidele südamele, et liikluses tuleb praegu vältida möödasõite ja järske manöövreid ning hoida tavalisest suuremat pikivahet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles