Savisaar ja Jänes usuvad kultuuripealinna õnnestumisesse

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuripealinna logo
Kultuuripealinna logo Foto: Raigo Pajula

Kultuuriminister Laine Jänes ja Tallinna linnapea Edgar Savisaarega usuvad pärast tänast kohtumist, et riigi ja linna koostöö viib kultuuripealinna projekti õnnestumiseni.


Kohtumisel räägiti nii kultuuripealinna ürituste rahastamisest kui ka investeeringutest.


«Me nentisime, et kultuuripealinna projekti kordaminekuks on olulised nii linna kui riigi investeeringud kultuuriobjektidesse kui ka otsetoetused kultuuripealinna sündmuste ettevalmistusse ja korraldamisse,» märkis minister Laine Jänes.

Minister tõstatas kohtumisel ühe teemana ka Euroopa Filmiakadeemia auhinnagala korraldamise ja eri osapoolte panuse selle suurürituse toimumisse.

Savisaare sõnul rääkisid nad ministriga lisaks kultuuripealinnale ka kultuuri- ja spordiobjektidest Tallinnas ja mujal Eestis. «Olime küllalt lähedastel seisukohtadel, mistõttu polnud vaja midagi eriliselt kokku leppida,» teatas linnapea vastuseks küsimusele, et kas tänasel kohtumisel ka mingeid kokkuleppeid sõlmiti.

«Nagu kultuuriminister mind informeeris, kavatseb vabariigi valitsus otsustada küsimuse kultuuripealinna projekti rahastamisest märtsis,» ütles Savisaar.

Linnapea kinnitas, et on kultuuriministriga varemgi omavahel niisuguseid kohtumisi korraldanud ja nendest on alati kasu olnud.

Kultuuripealinna ja riigi suhete kohta märkis Savisaar, et aeg-ajalt on vaieldud, aga vaidluste käigus sünnivadki kompromissid ning mingist suuremat sorti vastasseisust ei saa juttugi olla.

Kultuuripealinna tuleviku kohta ütles linnapea, et kuna Tallinn ja riigi valitsus üheskoos otsustasid kultuuripealinna tiitlile pretendeerida, siis usub ta, et ühiselt viiakse see projekt ka ellu.

Ka kultuuriminister kinnitas pärast kohtumist, et linn ja riik teevad jätkuvalt koostööd kultuuripealinna projekti osas ning kõik eeldused selle aasta õnnestumiseks on olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles