Tuntud välispoliitikud saavad Eesti presidendilt ordeni

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindral John Craddock.
Kindral John Craddock. Foto: Reuters / Scanpix

Tuntumatest välismaalastest saavad presidendilt tänavu ordeni Saksamaa endine välisminister Joschka Fischer ja endine NATO Euroopa vägede ülemjuhataja John Craddock.


Kotkaristi I klassi teenetemärgi saav USA erukindral Bantz John Craddock oli NATO Euroopa liitlasvägede ülemjuhataja aastatel 2006-2009.

Maarjamaa Risti I klassi auraha saav Joseph Martin Fischer oli Eesti Euroopa Liidu ja NATOga liitumise toetaja. Sama teene eest saab sama ordeni Taani välisminister Per Stig Møller.

Maarjamaa Risti II klassi ordeni saab Eesti-Rootsi suhete edendaja, Rootsi endine kaitseminister Anders Per-Arne Björck.

Maarjamaa Risti III klass aurahad lähevad Eesti-Soome majandussuhete edendajale Ilkka Heikki Herlinile, Eesti Euroopa Liiduga liitumisele kaasaaitajale Dietrich von Kyawile ja Soome Ülemkohtu endisele esimehele Leif Sevónile.

Maarjamaa Risti IV klassi orden läheb muuhulgas Soome kirjanikule Sofi Oksanenile.

Üldse saab presidendilt teenetemärgi 14 välismaalast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles