Grippi haigestumine kahanes märgatavalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripi leviku takistamiseks tuleks köhida ja aevastada taskuräti sisse.
Gripi leviku takistamiseks tuleks köhida ja aevastada taskuräti sisse. Foto: SCANPIX

Möödunud nädalal kasvas viie protsendi võrra ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine, seejuures on aga grippi haigestumine viiendiku võrra vähenenud ning haigestumise intensiivsust hinnatakse madalaks.

Jaanuari viimasel nädalal pöördus terviseameti andmetel arstide poole kokku 3540 inimest. Ehkki ülemiste hingamisteede viirusnakkusi on saanud nädal varasemast enam inimesi, on langenud grippi ja gripilaadsetesse haigusesse haigestumine 20 protsenti.

Eestis ringlesid üheaegselt mitmed viirused - domineerisid paragripiviirus (19 protsendil) ja RS-viirus (20 protsendil).

Uue gripi viiruse A/H1N1 osakaal langes nädalaga 29-lt protsendilt 15-ni, A-gripiviirus 19 protsendilt 3-le.

Haigestumuse langus oli suurim Hiiumaal, suurim haigestumuse tõus Saaremaal, Viljandi- ja Valgamaal.

Jaanuari viimasel nädalal sai positiivse kinnituse 9 uue gripi proovi. Ühtegi uuest gripist põhjustatud surmajuhtu möödunud nädalal ei registreeritud. Gripihooaja algusest alates on surnud 16 inimest.

Euroopa gripiseire võrgustiku andmetel on ka mujal haigestumise intensiivsus madal. Keskmiseks hinnatakse seda Armeenias, Bulgaarias, Iisraelis, Maltal, Moldovas, Poolas, Rumeenias ja Venemaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles