Toobal: ma ei ole pistist küsinud

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal.
Priit Toobal. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal väidab, et pole Ivo Parbuse kohtuasjaga seoses kinnisvaraärimees Peeter Palusaarelt pistist küsinud. 


Tänane Eesti Ekspress kirjutab, et Palusaar annetas Toobali näpunäidetel 2008. aasta augustis Kesknädalat välja andnud Jüri Vilmsi Sihtkapitalile 300 000 krooni, mida aga prokuratuur peab pistiseks, mis lihtsustas Palusaare Tallinna ametikoridorides takerdunud detailplaneeringute (näiteks Kaupmehe 17/19) heakskiitmist. 

«Prokuratuur ei ole mulle ei kahtlustust ega süüdistust esitanud,» ütles Toobal. «Ma ei ole pistist küsinud!»

Toobali sõnul ei tegele ta üldse planeeringutega. «Terve möödunud aasta tegelesin valimistega, mis nõuab mitte 8, vaid pigem 16 tundi igast ööpäevast,» teatas ta erakonna pressiesindaja vahendusel.

«Paistab, et viimasel ajal on uurimisorganitel ja prokuratuuril huvitav koostöö ajakirjandusega. See seisneb selles, et toimikusse kirjutatakse midagi põnevat, mida küll tõendada ei suudeta. Ametlikku süüdistust loomulikult esitada ei saa, küll aga saab hiljem «põneva teooria» ajakirjanduse vahendusel avalikustada.»

Nii võiks tema väitel Eesti Ekspressi käsutuses olevatest «dokumentidest» selguda teoreetiliselt ükskõik mida.

«Et Toobal juhib paramilitaarset põrandaalust liikumist, on segatud metsaärisse Ladina-Ameerikas, kaubitseb kaitsealuste loomadega vms,» tõmbas ta paralleele.

«Sellisel kombel võiks ära tõestada, et Toobal peidab oma Suure-Jaani kodu lähedal küünis lendavat taldrikut, oli Herman Simmi tegelik kontaktisik Hispaanias, vastutab Lehman Brothersi pankroti eest ning kaotab Eesti pensionifondides oleva raha,» lisas Toobal.

Ta väitis, et Ekspress ja Delfi tegelevad taolisi artikleid kirjutades hoopis IRLi valimiskampaaniaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles