Tartu otsib Aardlapalu prügila sulgejat

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aardlapalu prügimäe otsa pole prügiautodel enam asja, küll aga vuravad nad juuli keskpaigast suletud prügila väravas asuvasse ümberlaadimisjaama.
Aardlapalu prügimäe otsa pole prügiautodel enam asja, küll aga vuravad nad juuli keskpaigast suletud prügila väravas asuvasse ümberlaadimisjaama. Foto: Andres Ehrenpreis

Eeldatavalt 160 miljonit krooni läheb maksma aastakümneid Tartut teenindanud Aardlapalu prügila sulgemine. Tartu linnavalitsus edastas volikokku eelnõu, millega soovitakse luba korraldada sulgemisega seotud riigihanked.


Linnavalitsuse teatel tuleb prügila sulgemise projekteerimis- ja ehitustööde käigus muuhulgas rajada ja käivitada prügilagaasi kogumise ja utiliseerimise süsteem, prügila katta ning haljastada, täiendada valg- ja nõrgvee kogumissüsteemi, rajada teed prügila territooriumile ja kaetud prügilale, ehitada prügila nõrgvee reoveepuhasti ning üldiselt korrastada prügila territoorium ning rajada ka piirdeaed.



Projekteerimis- ja ehitushanke eeldatav maksumus on 151 miljonit krooni ning ehitusjärelvalve ja inseneriteenuse osutamise hanke eeldatav maksumus on 4,6 miljonit krooni.



Kogu projekt läheb maksma 158,8 miljonit krooni, mida rahastab Euroopa ühtekuuluvusfond 142,8 miljoni krooniga. Linna omafinantseeringuks kuluvat 16 miljonit krooni ei lisata linnaeelarvest, vaid selleks on alates 2003. aastast kogutud sihtotstarbelist sulgemisraha iga ladestatava tonni pealt.



Tööd Aardlapalu prügila sulgemisel lõpevad 2012. aasta suveks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles