Kapo pidas Viru maakohtu kohtuniku altkäemaksukahtlusega kinni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: raamat Eesti kohtunikud

Kaitsepolitseiameti töötajad pidasid eile kinni Viru maakohtu Kohtla-Järve kohtumaja kohtuniku, keda kahtlustatakse altkäemaksu vastuvõtmisega nõustumises ja selle nõudmises, samuti riigisaladuse avalikustamises ning kriminaalasja kohtueelse menetluse, sealjuures jälitusmenetluse andmete ebaseaduslikus avaldamises.


Postimees.ee andmetel on kinnipeetu kohtunik ja Kohtla-Järve kohtumaja juhataja Jüri Sakkart.

Kinni peeti ka üks altkäemaksu vahendamises kahtlustatav isik ning kaks altkäemaksu andmises kahtlustatavat, teatas riigiprokuratuur. Samuti tegi kaitsepolitseiamet eile ka mitmeid erinevaid läbiotsimisi.

Esialgse kahtlustuse kohaselt nõudis kohtunik raha riigisaladuse avalikustamise ning kriminaalasja kohtueelse menetluse ja jälitusmenetluse andmete ebaseadusliku avaldamise eest.

Kaitsepolitseiamet pidas kohtuniku kinni kahtlustatavana karistusseadustiku § 294 lg 2 p 2, § 241 lg 1 ning § 316¹ järgi kvalifitseeritavate kuritegude toimepanemises.

Kriminaalmenetlust juhib riigiprokuratuur ja viib läbi kaitsepolitseiamet.

Kriminaalmenetluse huvides esialgu täiendavaid kommentaare ei anta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles