Lang kutsub Viru maakohtu juhi vaibale

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Justiitsminister Rein Lang kutsub Viru maakohtu esimehe Pavel Gontšarovi Tallinna, et ta annaks viimasel ajal kohtus toimuva kohta selgitusi.


«Pavel Gontšarov sai 2006. aasta alguses Viru maakohtu esimeheks asudes ülesandeks kohtu ülesehitamise, korruptsiooni väljajuurimise ja riigikeelse asjaajamise juurutamise ning need protsessid on seni edukad olnud,» ütles minister Postimees.ee'le.

Lang ei soovinud täpsemalt kommenteerida, miks pidas kaitsepolitsei viimase kahe kuu jooksul kinni juba teise Viru maakohtu kohtuniku.

Kapo töötajad pidasid eile kinni Kohtla-Järve kohtumaja kohtuniku Jüri Sakkarti, keda kahtlustatakse altkäemaksu vastuvõtmisega nõustumises ja selle nõudmises, samuti riigisaladuse avalikustamises ning kriminaalasja kohtueelse menetluse, sealjuures jälitusmenetluse andmete ebaseaduslikus avaldamises.

Detsembri alguses peeti kinni Viru maakohtu Narva kohtumaja kohtunik Mihhail Komtšatnikov, kes mõisteti hiljem altkäemaksu nõudmises ja võtmises süüdi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles