Kohus ei saatnud elukaaslase tapnud naist vangi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohus.
Viru maakohus. Foto: Peeter Langovits

Ähvarduste ning solvangute tõttu noa haaranud ja oma elukaaslase surnuks pussitanud naine ei pea vanglakaristust kandma asuma, sest Viru maakohus mõistis talle täna ligi kaheaastase tingimisi vangistuse.

Viru maakohus tunnistas lühimenetluse korras 50-aastase Valentina süüdi karistusseadustiku § 115 alusel ning määras talle karistuseks kolm aastat vangistust, mida lühimenetluse kohaldamise tõttu vähendati 1/3 võrra ning lõplikult mõisteti kaks aastat vangistust, vahendas maakohtu pressiesindaja.

Karistusaja hulka on arvatud eelvangistuses viibitud aeg ning lõplikult ärakandmisele kuulub 1 aasta 11 kuud ja 28 päeva vangistust. Karistusseadustiku § 73 alusel mõistetud vangistust ei pöörata täitmisele täielikult, kui Valentina ei pane toime uut tahtlikku kuritegu kolmeaastase katseaja jooksul.

Valentinalt on välja mõistetud ka sundraha ja menetluskulud kogusummas 20 286 krooni.

Otsusele saab esitada apellatsiooni 15 päeva jooksul.

Süüdistuse kohaselt lõi Valentina 23. juunil 2006 kella 00.10 ajal Narvas Gerassimovi tänaval asuvas korteris oma 46-aastast abikaasat selle öeldud solvangute peale noaga mitu korda kehapiirkonda, tekitades vigastused, millesse mees kohapeal suri. Naine sai süüdistuse tapmises äkki tekkinud tugeva hingelise erutuse seisundis, mille oli põhjustanud kannatanupoolne solvamine ja vägivallaga ähvardamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles