Kaitseministeeriumil on võidusamba jaoks varupaneelid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussõja võidusammas.
Vabadussõja võidusammas. Foto: Toomas Huik

Kaitseministeeriumil on Vabadussõja võidusamba jaoks olemas kolmes erinevas mõõdus varuklaaspaneele, igast mõõdust kaks eksemplari.

Lisaks varupaneelidele on ministeeriumil täiendavalt kaks nurgadetaili, ütles kaitseministeeriumi pressiesindaja Martin Jaško BNS-ile.

Tema sõnul on varudetailide mõte olla kiiresti valmis ühe või teise klaaspaneeli asendamiseks näiteks juhul kui vandaalid seda rikuvad.

Jaško sõnul on Vabadussõja võidusamba põhikonstruktsioonid ja klaaspaneelid kvaliteetsed ning piisavalt tugevad ning vajadus nende võimaliku asendamise järele on väike.

Kaitseministeerium on esitanud võidusamba valmistajale, Tšehhi firmale Sans Souci, ebakvaliteetse töö eest 50 000 euro ehk 782 330 krooni suuruse kahjunõude.

Lisaks on kaitseministeeriumil Sans Souciga sõlmitud lepingu järgi õigus hoida garantiiajal kinni 67 800 eurot ehk 1.060 840 krooni, mida ministeerium on ka teinud. Leping näeb ette, et kui Sans Souci garantiikohustusi ei täida, tellitakse tööd kolmandalt isikult ja sellega seotud kulud kaetakse kinnipeetud summast.

Tšehhi firma rajatud ja mullu juunis Tallinnas Vabaduse väljakul avatud Vabadussõja võidusammas on tekitanud probleeme, kuna selle klaaspaneelid muutsid värvi ja samba sisevalgustus ei hakanud korralikult tööle. Kaitseministeerium kavatseb monumendi valgustamiseks korraldada uue riigihanke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles