Majas viibinud inimesed pääsesid katuse varingust šokiga

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on ilustreeriv.
Foto on ilustreeriv. Foto: Postimees.ee lugeja

Kolmapäeva õhtul varises Saaremaal Parasmetsa külas lume raskuse tõttu kokku elumaja katus koos korstnaga. Hoones viibinud kolm inimest pääsesid imekombel vaid šokiga.

«Olin toas ja pidin just kahe sõbraga sööma hakkama, kui kuulsin pea kohal hirmsat raginat nagu oleks tsunami tulemas. Arvasin, et nüüd vajub maja kokku,» rääkis Meie Maale nädal tagasi Soomest koju saabunud 32-aastane mees, kes on ise ka üks majaomanikest.

Ragina järel kadus majast elekter. Hiljem selgus, et selle põhjustas elektriliinile peale vajunud puupruss.

«Olin šokis. Läksin vaatama, mis juhtus. Kuna väljas oli juba hämar, ei olnud suurt midagi näha,» ütles peremees 1930. aastatel ehitatud maja kohta, mida viimasel ajal rohkem suvilana kasutanud.

Maja katus varises koos korstnaga kokku nii õnnelikult, et kolm samal ajal hoones viibinud meest kannatada ei saanud. Rusud jäid õnneks lae peale pidama ja seestpoolt vaadates poleks justkui midagi juhtunudki.

Seevastu õues avanes märksa hullem pilt. Katus meenutas segi paisatud laua- ja eterniidihunnikut. Majast eemal lumel vedeles meetri jagu korstnat – see osa, mis katusest ülespoole jääb.

Päästeamet soovitab kindlasti katuseid lumest puhastada ka praegu, ehkki ei ole veel sulaaeg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles