Üheksa riigikogulast käis riigi raha eest end koolitamas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liikmete kuluhüvitiste eest koolitas end näiteks Aivar Riisalu.
Riigikogu liikmete kuluhüvitiste eest koolitas end näiteks Aivar Riisalu. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Riigikogu liikmete mulluste kuluhüvitiste aruannetest selgub, et ehkki neil on lubatud esitada arveid koolituskulude hüvitamiseks, on seda võimalust kasutanud vaid üheksa parlamendi liiget.

Kõige usinamalt on end koolitanud Aivar Riisalu, kes on möödunud aastal koolitusarveid esitanud nii veebruaris, mais kui detsembris - kokku 18 160 krooni eest.

Riisalu ütles Postimees.ee'le, et õppis mullu usinalt inglise keelt. «See oli riigikogu kantselei korraldatud teenus, inglise keele õpetajaga oli leping sõlmitud ja sain personaaltreeningut, mis oli väga efektiivne,» ütles ta. «Arvan, et parlamendi liige peaks oskama suhteliselt heal tasemel inglise keelt ja see oli minu nõrk koht, aga arvan, et tänaseks on see möödas,» selgitas Riisalu, lisades, et nüüd ta inglise keele õpet enam ei jätka.

Jaak Salumets on end kevadel ja suvel koolitanud kokku ligi 15 500 krooni eest.

Lauri Laasi esitas kevadel riigikogu raamatupidamisele koolitusarveid 9820 krooni, Ene Kaups 9100, Arvo Sarapuu 5100, Inara Luigas 2301 ja Maret Merisaar 2242 krooni eest.

Sügisel käisid end koolitamas Toomas Trapido 800 krooni ning Mai Treial 300 krooni eest.

Koolituskuludena võivad parlamendi liikmed esitada arveid koolitusteenuse, samuti seminaridel ning konverentsidel osalemise eest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles