Peeter Tammearu ja Ugala teed lähevad lahku

Tiina Sarv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Tammearu kinnitab, et praeguse juhtkonna ajal tema Ugalas enam ei tööta, kuigi paar päeva tagasi pidas ta Indrek Sammuliga lavastamise plaane.
Peeter Tammearu kinnitab, et praeguse juhtkonna ajal tema Ugalas enam ei tööta, kuigi paar päeva tagasi pidas ta Indrek Sammuliga lavastamise plaane. Foto: Elmo Riig / Sakala

Üleeile selgus, et Ugala ei pikenda enam lepingut endise teatrijuhi, praegu näitlejana töötava Peeter Tammearuga.



Peeter Tammearu rääkis, et kolmapäeval pärast etendust tuli tema garderoobi peanäitejuht Indrek Sammul ja teatas, et 10. mail lõppevat töölepingut ei pikendata.



«Arvan, et mul ei olnud mõtet küsida, miks, sest nad on hoidunud kõikidest kommentaaridest,» lausus Tammearu.



Töölepingut üles öeldes oli Indrek Sammul pakkunud talle võimalust teha järgmisel hooajal kaks lavastust.



Ei tehtud tegemist


«Nüüd lugesin postimees.ee-st, et direktor Hillar Sein olevat mulle lubanud vaid ühte lavastust sügisel ja kui sügise tööplaani ei mahu, siis kevadel. Nad ei ole ka omavahel asju kooskõlastanud,» kritiseeris Tammearu teatrijuhte.



Ta meenutas, et lavastamise võimalusest, mida talle varem selleks hooajaks oli pakutud, ei tehtud hiljem enam kordagi juttu, kuigi ka üks teatri nõukogu liige selle küsimuse tõstatas.



Majas nii vähe kui võimalik


«Minuga enam rohkem tegemist ei tehtud. Ainuke küsimus oli, kus on teatri ilupitsat. Uusi juhte ei huvitanud, mis saab kaheksa miljonit krooni maksma läinud rekonstrueerimisprojektist, neil ei ole sellest mingit ülevaadet,» kõneles Tammearu.



Tema sõnul tuleks praegu intensiivselt ettevalmistusi teha, et lahedal ajal raha saades tööd alustada. «See ei ole nii, et võtan projekti kapist välja ja hakkan homme ehitama.»



«No ja nii ma vaatasin, et laske siis edasi puhaste lehtedena,» jätkas Tammearu. «Loomulikult viibisin majas nii vähe kui võimalik, ainult nii palju, kui tööülesanded nõudsid.»



Ta pidas valeks ka otsust kümme päeva enne Jaan Krossi juubelit (19. veebruaril on Jaan Krossi 90. sünniaastapäev – toim) võtta mängukavast maha «Keisri hull».


«Sel aastal, kui kogu maailm tähistab Tšehhovi 150. sünniaastapäeva, läheb mängukavast välja ka «Kolm õde», mille viimane etendus on aprillis,» lisas ta.



Teatrikohvikule vihjates sõnas Tammearu, et kohvi juua võib ju tore olla, aga see ei too midagi sisse.



«See kõik läheb Viljandile ühel päeval teatri maksma, seda peab hakkama keegi teine kunagi otsast üles ehitama,» sõnas ta. «Mina olen Ugalas nõus töötama ainult sel juhul, kui sealt lahkuvad Sammul ja Sein. Töötan oma lepingu lõpuni ja ongi kõik.»



Ei taha musta pesu pesta


Ugala direktor Hillar Sein ütles, et Tammearuga sõlmiti leping erandlikult üheks aastaks just sellepärast, et vaadata, kuidas koostöö laabub.



 «See on tavaline lepingu lõpetamise viis, et neli kuud varem antakse sellest asjaosalisele teada.»



Seina sõnul on Tammearu väga hea näitleja ja lavastaja ning teatril on kahju, et ta edaspidiseks pakutud võimalust lavastada ja rollilepingutega mängida vastu ei võta.



Sammul ütles, et oli Tammearuga rääkinud sügisesest lavastusest. «Leppisime kokku, et Peeter pakub välja oma variandid ja mina omad, siis valime parima ja Peeter hakkab lavastama,» selgitas Sammul. «Esietendus oli kavandatud novembri kolmandale nädalale. Sellist pahameeletormi ma ei osanud oodata, see on mulle üllatus.»



Arvamus


Hillar Sein
Ugala direktor


Peeter Tammearu on väga ­­hea näitleja ja lavastaja ning on ­kahju, et ta meilt lahkub, kuigi ­pakkusime võimalust edasi töötada.



Seda, miks me tema lepingut ei pikendanud, ma kommenteerida ei taha, sest mulle ei meeldi ajalehes musta pesu pesta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles