Skype’i meeste firma saab uue juhi

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Põldsamm
Peep Põldsamm Foto: Peeter Langovits

Ettevõtja Peep Põldsamm asub juhtima rahvusvahelisele turule suunduvat tehnoloogiaettevõtet, mis arendab Eesti, Venemaa, Itaalia ja Valgevene teadlaste koostöös uudseid raadiosidetehnoloogiaid.


Modesat Communications'i tuumikinvestor on Skype'i eestlastest kaasasutajate investeerimisfirma Ambient Sound Investments (ASI).

«Modesat on edukalt lõpule viimas oma esimest arendustegevuse etappi ning meil oli rahvusvahelisele turule sisenemiseks organisatsiooni etteotsa vaja antud tehnoloogiat tundvat ja pikaajalise ärikogemusega tippjuhti,» selgitas ASI tegevjuht Tauno Tats.

Põldsammi sõnul on tema ülesandeks lisada tugevale arendusettevõttele äriline võimekus, mille abil uudsetest tehnoloogiatest vormida konkurentsivõimelised tooted rahvusvahelistele seadmevalmistajatele.

«Globaalses sideäris on praegu suur muutuste aeg, sest tehnoloogia põlvkonnad vahetuvad,» kommenteeris Peep Põldsamm. «Seetõttu näen Modesati tehnoloogiatel suurt potentsiaali maapealsete raadiosidevõrkude turul, aga ka kosmosetööstuses, kuhu sisenemiseks oleme alustanud ettevalmistusi.»

Põldsammi sõnul leiab tema Tallinna Tehnikaülikoolist saadud raadioside eriala inseneri kraad uues ametis igati sobiva rakenduse.

Ettevõtte senine juht ja kaasasutaja Tarmo Pihl jätkab ettevõttes juhatuse liikme ning rahvusvahelise müügi- ja strateegiadirektorina.

Peep Põldsamm (44) on ettevõtja ja juhina telekommunikatsiooni valdkonnas tegutsenud üle 20 aasta.

Muuhulgas on Põldsamm olnud Levicom Groupi arendusdirektor, Tele2 strateegiadirektor ja nõukogu liige, Riigi Infokommunikatsiooni Sihtasutuse (RIKS) tegevjuht ning mobiilsideoperaator Bravocomi asutaja ja juhatuse esimees.

Modesat Communications

Modesat on välja arendanud uudsed raadioside tehnoloogiad, mis tavad senisest töökindlama ja soodsama viisi suurte andmemahtude edastamise maapealsetes raadiosidevõrkudes ning satelliitsides.

Ettevõte plaanib luua teadaolevalt esimese digitaalset satelliittelevisiooni standardit DVB-S2 toetava lahenduse kõrgresolutsiooniga televisiooni (HDTV) mobiilseks vastuvõtuks.

Ettevõtte arenduskeskused asuvad Eestis, Valgevenes ja Venemaal ning esindused Eestis ja Ameerikas. Modesat teeb arendusalast koostööd Bologna Ülikooli ja Tallinna Tehnikaülikooliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles