Piduriteta Eesti kalaveok ehmatas Norra ametnikke

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra teedeamet pidas kinni Eestist pärit kaubiku, mis oli lubatust raskem ja mille pidurid olid korrast ära.
Norra teedeamet pidas kinni Eestist pärit kaubiku, mis oli lubatust raskem ja mille pidurid olid korrast ära. Foto: Norra teedeamet/Bjarte Frækaland

Norra teedeamet pidas kolmapäeval kinni Eestist pärit kalaveoki, mille pidurid olid korrast ära ja mis kaalus lubatust kolm tonni rohkem.

43-tonnise kalalastiga rekka sõitis Bergenist Oslo poole ning jäi politseile silma vilkuvate ohutulede, väikese sõidukiiruse ja tagaosast tuleva suitsuga, vahendas NRK.no.

Teedeamet peatas masina kinni ja avastas, et autol olid töökorras vaid ühe ratta pidurid. Kahel rattal olid piduriklotsid lahti tulnud ja kolmel rattal täiesti ära kulunud.

Veokit kontrollinud inspektor Bjarte Frækaland tunnistas, et on kümme aastat selles ametis olnud ja üsna palju näinud, kuid mitte midagi sellist.

Veoki juht sai 15 000 Norra krooni trahvi ja 3000 Norra krooni auto ülekaalu eest. Lisaks konfiskeeris teedeamet masina ja keelas juhil viieks kuuks riigis sõitmise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles