Esro tõmbas hinda alla

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Jaanuari karmis pakases soojatootmise rekordi püstitanud aktsiaselts Esro küsib sooja eest väiksemat hinda, kui oli varem klientidele teada andnud.


Et tänu suurele soojatootmisele teenis katlamaja varem saadud kahju tasa väiksema ajaga kui kavandatud, maksab jaanuaris sooja megavatt-tund koos käibemaksuga 874 krooni. Kuu algul anti klientidele teada, et sooja hind on käibemaksuga 934 krooni megavatt-tund.



«Korrektsioon sai täis,» selgitas hinna mõningast langetamist Esro juhataja Jaan Saar. Otsuse tegi firma juhatus sel nädalal, kui sai selgeks, kui palju sooja kuuga oli müüdud.



Jaanuaris püstitas Esro soojatootmise rekordi. Ta müüs inimestele ja ettevõtetele 17 700 megavatt-tundi energiat. Detsembris oli kogus veidi üle 13 500.



«Sellist kuud pole meil varem olnud,» tunnistas Jaan Saar.



Varasemad rekordid pärinevad 2004. ja 2006. aastast, kui ettevõte müüs sooja ligi 16 000 megavatt-tundi.



Jaanuaris tasutud detsembri arvete põhjal väitis Saar, et soojavõlglaste hulk pole suurenenud ning inimesed on kohustustega enamasti hakkama saanud.



Veebruaris on Esro teatanud, et sooja megavatt-tund maksab koos käibemaksuga 907 krooni. Nagu jaanuariski võib hind langeda, kui tarbimine osutub eeldatust suuremaks.



Hinna ülempiiri kehtes­tab Esrole konkurentsiamet, ettevõttel on aga alati võimalik hinda langetada ja selleks ei pea ta küsima luba ei konkurentsiametilt ega klientidelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles