Inimesed annetasid metsloomadele tuhandeid kilosid toitu

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

MTÜ Roheline Rahu juhatuse liikme Irina Eha sõnul annetasid heatahtlikud inimesed täna Tallinna kogumispunktides metsloomade heaks tuhandeid kilosid juur- ja puuvilju.

Täna kella 16-19.30 said kõik soovijad Ülemiste Keskuse, Pirita Selveri ja Laagri Maksimarketi juures püsti pandud telkidesse viia annetusi metsloomadele, kelle jaoks on toidu hankimine praegustes ilmaoludes muutumas üha keerulisemaks.

«Üritus läks üle ootuste hästi,» märkis Irina Eha. Kuigi numbreid ei ole veel kokku löödud, oli annetajaid tema sõnul hinnanguliselt sadu ning kogused küündisid tuhandetesse kilodesse.

«Toodi igasuguseid juur- ja puuvilju - nii külma saanud kartuleid ja poest ostetud pestud porgandeid kui ka palju muud,» loetles ürituse üks eestvedajaid. Talle suureks üllatuseks tõid inimesed loomadele isegi apelsine.

Eha sõnul kavatsevad nad lähinädalaid korraldada veel ühe sarnase ürituse ning järgmisel korral ei piirduta enam ainult Tallinna ja Harjumaaga, vaid kogumispunktid pannakse üles Eesti eri paigus. «Tänagi helistas mitu inimest ja küsis, kas nad millalgi hiljem ei saaks annetada. Et neil on suured kogused,» rääkis Eha.

Tema sõnul viivad jahimehed kogutud toidukraami loomadele juba tuttavatesse söögikohtadesse, kus nad on harjunud metsas käima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles